Vraag en Antwoord

Wanneer kan ik het best contact opnemen?

Om zeker te zijn van de behandeling raad ik aan om al te reserveren tijdens je zwangerschap. Met een aanbetaling kun je dan een plekje rond je uitgerekende datum reserveren in mijn agenda.

Ik weet natuurlijk niet precies wanneer ik ga bevallen. Hoe werkt dat?

Klopt. Bij de reservering houd ik er altijd rekening mee dat de baby eerder of later kan komen.

Moet ik van tevoren al vastleggen welke behandeling ik precies wil?

Nee. Je weet pas écht hoe je je voelt en waar je aan toe bent na de bevalling. Ik schrijf van tevoren een voorkeur op maar die mag je veranderen als het toch niet goed voelt.

Mijn baby wil tussendoor misschien drinken. Is dat een probleem?

Zeker niet. Dan komt hij/zij er gewoon lekker bij liggen!

Moet ik iets voorbereiden?

Nee. Ik neem zelf alles mee, van de handdoeken tot de olie. Wel maak ik gebruik van een pannetje + water en je eigen hoofdkussen.

Hoe lang duurt zo'n behandeling?

Dat verschilt van 1 uur tot 2,5 uur. Houd rekening met zo’n 30 minuten opruimtijd.

Is een eenmalige behandeling wel effectief?

Zeker. Het helpt om je te landen en aarden; vaak de eerste keer uit de overlevingsmodus sinds de bevalling. Daarnaast helpt het je lichaam de afvalstoffen en adrenaline af te voeren. Meerdere dagen is mogelijk, ook kun je ervoor kiezen om na 6 weken nog een keer de behandeling te herhalen.

De buikbinding lijkt mij erg moeilijk om te doen. Hoe werkt dat?

Het lijkt moeilijker dan het is! Tijdens de behandeling leer ik je hoe je zelf je buik kunt inbinden. Ook stuur ik je nog een video toe zodat je die altijd nog kunt terug kijken, mocht je het vergeten. Het doek zelf is na de behandeling helemaal van jou. Klik hier voor meer informatie over de Bengkung Buikbinding.

Welke kruiden gebruik je in de yonisteam?

Voor iedereen zal dat anders zijn. Ik zal tijdens de intake informatie opvragen (bijv. allergiën) en op basis daarvan en hoe je je voelt na de bevalling (hechtingen? emotioneel?) maak ik een samenstelling van kruiden. Klik hier voor meer informatie over de yonisteam

In welke regio kom je?

Regio Den Haag – Rotterdam. Buiten die regio kom ik ook tegen betaling van reiskosten.

Kan de behandeling doorgaan, ondanks corona?

Vooralsnog wel. Overleg van tevoren met de kraamzorg wat hun wensen zijn; sommigen hebben liever geen visite waardoor we de behandeling iets later dan dag 8 kunnen inplannen. Mocht er iets veranderen dan communiceer ik dat vooraf.

Kan ik visite ontvangen na de behandeling?

Mijn advies: plan de behandeling op een rustige dag. Het kan zijn dat je na de behandeling moe of emotioneel bent of bijvoorbeeld weer wat meer gaat vloeien. Het kan geen kwaad om die dag zo veel mogelijk vrij te houden.

Translate »