Online consult

Boek een online 1-op-1 consult

Heb je je al voorbereid op de geboorte van je kleintje? Is de kinderkamer klaar? Niets vergeten? Ook niet jezelf?

Wanneer een kindje geboren wordt, wordt ook een nieuwe moeder geboren. Je hormoonhuishouding staat op z’n kop en zelfs de samenstelling van je hersenen verandert. De transitie in het moederschap wordt vaak vergeleken met de puberteit qua intensiteit. En toch vergeten we ons hierop voor te bereiden. In de eerste kraamweek heb je ontzettend veel informatie te verwerken en leer je in een korte tijd veel. Plots sta je luiers te verschonen, ben je je kindje aan het temperaturen en is er een klein wezentje volledig van jou afhankelijk. Wat een verantwoordelijkheid! Het voldragen van een zwangerschap en het baren van een kindje heeft een grote impact op je lichaam en geest. Je lijf heeft alle reserves gebruikt om een mensje te bouwen en je begint jouw vierde trimester met een tekort. Het slaaptekort en de (soms spannende) nieuwe lessen die je gaat leren helpen niet altijd mee. Het is van belang dat je goed voor jezelf zorgt en begrijpt welke processen er in jouw lichaam spelen. Wanneer jij met beiden benen op de grond staat kun je de rest van je kracht gebruiken om je kindje groot te brengen.

Welke tools of producten wil je in huis halen om je herstel na de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen? Wat kun je doen als je last krijgt van nachtelijk zweten of naweeën? Wat zijn kraamtranen en hoe bereid je je hierop voor? Ben je bang voor een postpartum depressie? Welke gesprekken heb je met je partner ter voorbereiding op het ouderschap? 

In een online 1-op-1 consult via Zoom gaan we er in 1 uur tijd alles aan doen zodat jij zelfverzekerd het moederschap tegemoet gaat. We gaan het voor 1 keer niet over de baby hebben, maar over jou! Ik beantwoord jouw (eventuele) vraagstukken, samen maken we een kraamplan en gaan we op zoek naar wie of wat nog mist in jouw village. Want raising a child takes a village, but raising a mom takes a village too. Tot slot ontvang je een deel van het werkboek van onze nieuwe online cursus ‘Mothering Me’* vol invuloefeningen en checklists van bijvoorbeeld een postpartum hormonencheck.

Tot gauw, lieve mama!

*De cursus ‘Mothering Me’ wordt begin 2022 gelanceerd

Consult Vierde trimester

Via Zoom
89,99
  • Incl. werkboek vol invuloefeningen en checklists

Wat kun je verwachten van een 1-op-1 consult:

  • Een consult van een uur via Zoom
  • Jouw vraagstukken worden beantwoord
  • Je ontvangt een kraamplan die we samen invulllen
  • Je leert de basics over de lichamelijke en mentale veranderingen
  • Je kunt voorbereid en zelfverzekerd de kraamtijd tegemoet
  • Ik geef je handvaten om zelf de voorbereiding voort te zetten
  • Incl. werkboek met invuloefeningen en checklists

Mijn verhaal

Het idee voor de consults is ontstaan na mijn eigen kraamtijd. De kennis die ik had over de lichamelijke en emotionele processen hielpen mij zó die intense, rauwe kraamtijd door. Ik lag behoorlijk in de lappenmand na een totaalruptuur en kon toch heel bewust al die emoties doorvoelen. Ook ik heb onwijze kraamtranen gehad en was op momenten verschrikkelijk onzeker over van alles. Maar het overviel mij niet, ik wist dat het erbij hoorde en dat dat de transitie is waar je als nieuwe moeder razendsnel doorheen gaat. Ook ik kreeg bij bepaalde klachten te horen dat ‘dit er nou eenmaal bij hoort’, maar ik wist dat het misschien wel veelvoorkomend was maar dat dit niet betekende dat ik er maar mee moest leren leven. Ik kende de red flags. Ik had de juiste mensen om mij heen verzameld en een goed beeld van mijn prioriteiten tijdens de kraamtijd.

En dat gun ik iedereen. Dat je een stevig fundament legt om om te gaan met alle onverwachte ‘beren’ op je pad. In mijn geval was dat een totaalruptuur, maar dat zou ook een baby op de NICU kunnen zijn of plotseling boze of verdrietige gevoelens die rauw op je dak komen vallen. Je weet gewoonweg niet wat je te wachten staat en hoe je op deze nieuwe challenges zult reageren. Wij zwangeren halen alle juiste spullen in huis, maar vergeten ons emotioneel voor te bereiden op misschien wel de grootste verandering van ons leven. Terwijl juist dát key is. Dus laten we ervoor zorgen dat vrouwen niet alleen voorbereid zijn op de bevalling, maar juist ook op de periode daarna. Want eigenlijk begint het dan pas echt. En sterke moeders brengen sterke baby’s groot.

We zullen tijdens het consult niet bespreken hoe je je baby moet verzorgen, wel hoe je jezelf verzorgd. Ook geef ik geen medisch advies, wel geef ik je handvaten om je eigen gezondheid in de gaten te houden. Ik geloof echt: door voor jezelf te kiezen kies je voor je baby. 

Translate »