Negen maanden ben je zwanger geweest. Je hebt je klaar gemaakt op de komst van een kindje; nestelen, inkopen doen, zwangerschapsyoga, misschien wel een zwangerschapsmassage. Iedereen vraagt hoe het met je gaat en hoe je je voelt, je staat in het middelpunt van de belangstelling. En dan komt de bevalling. Keihard werken om eindelijk je zoon of dochter te mogen ontmoeten. En vanaf dat moment staat alles in het teken van je kleintje. Je wordt nog een paar keer kort gecheckt door de kraamzorg of de verloskundige. “Het gaat ontzettend goed, je hechtingen genezen mooi.” Maar verder ben je druk met voeden, verschonen en zorgen. Met een postpartum behandeling aan huis kun jij tijdens je kraamweek toch even dat moment pakken. Dat moment om te landen en te aarden. Om die adrenaline te laten zakken en te ontspannen. Om de bevalling te verwerken. Zodat je goed kan genezen en weer in je kracht komt te staan. Een afsluiting van een periode en de start van iets nieuws.

 

De behandelingen van Kiki Mae zijn gebaseerd op eeuwenoude Aziatische tradities. Zo gelooft de Chinese geneeskunde dat de eerste 40 dagen na de bevalling cruciaal zijn voor de komende 40 levensjaren van de moeder, en dus ook voor de toekomst van de baby. In onze westerse cultuur is postpartum nazorg echter nog minder groot. Waar de zwangerschapsmassages en zwangerschapsyoga en -cursussen in overvloed aangeboden worden verschuift alle aandacht na de bevalling naar de baby. Maar wie zorgt er nog voor de mama? Juist die zelfzorg in de eerste weken na de bevalling is ontzettend belangrijk.

Waarom een massage in de kraamperiode een must is:

  • Helpt ontspannen;
  • Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en/of gifstoffen (bijvoorbeeld van de ruggenprik);
  • Vermindert het vasthouden van vocht;
  • Vermindert spierpijn van de bevalling of borstvoeding;
  • Reguleert de hormoonhuishouding (weg met die adrenaline!);
  • Helpt de baarmoeder slinken;
  • Helpt de borstvoeding op gang komen

Over Kiki Mae

Nadat mijn beste vriendin op 17-jarige leeftijd onverwachts zwanger raakte zag ik van dichtbij hoeveel impact dit heeft op je lichaam en welzijn. Die omschakeling van vrouw naar moeder… wat een bijzonder en intens proces.

Toen ik jaren later deze transitie ook bij mijn eigen zus van dichtbij meemaakte zag ik de andere kant; de kraamtranen, de pijn, de vermoeidheid. Niet de roze wolk waar iedereen het altijd over heeft. Mijn moeder en de kraamzorg waren een ontzettende hulp, maar ik vond het allemaal erg praktisch. Waarom was er niemand die haar energetisch kon helpen bij deze transitie? Wie zorgt er voor haar in plaats van voor de baby? Zowel fysiek als mentaal?

In 2019 besloot ik om er zelf iets aan te gaan doen. Ik besloot vrij resoluut om mijn baan als projectmanager bij een modellenbureau op te zeggen en mijn appartement in Den Haag te verlaten. Ik heb mijn spullen gepakt, afscheid genomen en ben naar Bali vertrokken om daar te gaan studeren. Daar heb ik anatomie en fysiologie gestudeerd en mij verdiept in diverse massagetechnieken, met name gespecialiseerd in het vrouwelijk lichaam. Wát een ervaring. Ik heb onder andere geleerd hoe ik intuïtief masseer en iemand met een holistische aanpak weer in balans kan brengen. In Azië weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen na de bevalling. Hoe beter je voor jezelf zorgt in deze periode, hoe beter je in staat bent om voor de kleine te zorgen. Wat een verschil met Nederland! Alle wijsheden die ik daar heb opgepikt heb ik mee naar Nederland genomen en zo ontstond Kiki Mae.

Certificaten

Bali Bisa Maternity Course: Anatomy & physiology, baby massage, pregnancy massage, postnatal massage & bellybinding

Bali Bisa Intuitive Healing Course: Thai massage, Shiatsu, Lomi Lomi, Abyanga & Foot Reflexology

Bella Mama: Vaginal Steam Facilitator

Translate »