Over Kiki Mae

Kiki Mae is in 2019 opgericht door Marieke van den Ouden nadat ze een opleiding op Bali volgde. De jaren daarna groeiden we uit tot een prachtig divers team van vrouwen met dezelfde missie: vrouwen ondersteunen in hun reis in het moederschap.

Negen maanden ben je zwanger geweest. Je hebt je klaar gemaakt op de komst van een kindje; nestelen, inkopen doen, zwangerschapsyoga, misschien wel een zwangerschapsmassage. Iedereen vraagt hoe het met je gaat en hoe je je voelt, je staat in het middelpunt van de belangstelling. En dan komt de bevalling. Keihard werken om eindelijk je zoon of dochter te mogen ontmoeten. En vanaf dat moment staat alles in het teken van de baby. Je wordt nog een paar keer kort gecheckt door de kraamzorg of de verloskundige. “Het gaat goed, je hechtingen genezen mooi.” Maar verder ben je druk met voeden, verschonen en zorgen. Met een postpartum behandeling aan huis kun jij tijdens je kraamweek toch even dat moment pakken. Dat moment om te landen en te aarden. Om die adrenaline te laten zakken en te ontspannen. Om de bevalling te verwerken. Zodat je goed kan genezen en weer in je kracht komt te staan. Een afsluiting van een periode en de start van iets nieuws.

De behandelingen van Kiki Mae zijn gebaseerd op eeuwenoude Aziatische tradities. Zo gelooft de Chinese geneeskunde dat de eerste 40 dagen na de bevalling cruciaal zijn voor de komende 40 levensjaren van de moeder, en dus ook voor de toekomst van de baby. In onze westerse cultuur is postpartum nazorg echter nog minder groot. Waar de zwangerschapsmassages en zwangerschapsyoga en -cursussen in overvloed aangeboden worden verschuift alle aandacht na de bevalling naar de baby. Maar wie zorgt er nog voor de mama? Juist die zelfzorg in de eerste weken na de bevalling is ontzettend belangrijk.

Waarom een postpartum behandeling in de kraamperiode een must is:

  • Helpt ontspannen;
  • Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en/of gifstoffen (bijvoorbeeld van de ruggenprik);
  • Vermindert het vasthouden van vocht;
  • Vermindert spierpijn van de bevalling of borstvoeding;
  • Reguleert de hormoonhuishouding (weg met die adrenaline!);
  • Helpt de borstvoeding op gang komen
  • Helpt de baarmoeder slinken;
Translate »