Over Kiki Mae

Negen maanden ben je zwanger geweest. Je hebt je klaar gemaakt op de komst van een kindje; nestelen, inkopen doen, zwangerschapsyoga, misschien wel een zwangerschapsmassage. Iedereen vraagt hoe het met je gaat en hoe je je voelt, je staat in het middelpunt van de belangstelling. En dan komt de bevalling. Keihard werken om eindelijk je zoon of dochter te mogen ontmoeten. En vanaf dat moment staat alles in het teken van de baby. Je wordt nog een paar keer kort gecheckt door de kraamzorg of de verloskundige. “Het gaat goed, je hechtingen genezen mooi.” Maar verder ben je druk met voeden, verschonen en zorgen. Met een postpartum behandeling aan huis kun jij tijdens je kraamweek toch even dat moment pakken. Dat moment om te landen en te aarden. Om die adrenaline te laten zakken en te ontspannen. Om de bevalling te verwerken. Zodat je goed kan genezen en weer in je kracht komt te staan. Een afsluiting van een periode en de start van iets nieuws.

De behandelingen van Kiki Mae zijn gebaseerd op eeuwenoude Aziatische tradities. Zo gelooft de Chinese geneeskunde dat de eerste 40 dagen na de bevalling cruciaal zijn voor de komende 40 levensjaren van de moeder, en dus ook voor de toekomst van de baby. In onze westerse cultuur is postpartum nazorg echter nog minder groot. Waar de zwangerschapsmassages en zwangerschapsyoga en -cursussen in overvloed aangeboden worden verschuift alle aandacht na de bevalling naar de baby. Maar wie zorgt er nog voor de mama? Juist die zelfzorg in de eerste weken na de bevalling is ontzettend belangrijk.

Waarom een massage in de kraamperiode een must is:

  • Helpt ontspannen;
  • Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en/of gifstoffen (bijvoorbeeld van de ruggenprik);
  • Vermindert het vasthouden van vocht;
  • Vermindert spierpijn van de bevalling of borstvoeding;
  • Reguleert de hormoonhuishouding (weg met die adrenaline!);
  • Helpt de baarmoeder slinken;
  • Helpt de borstvoeding op gang komen

Ons Team

Marieke

Founder & postpartum behandelaar

Nadat mijn beste vriendin op 17-jarige leeftijd onverwachts zwanger raakte zag ik van dichtbij hoeveel impact dit heeft op je lichaam en welzijn. Die omschakeling van vrouw naar moeder… wat een bijzonder en intens proces.

Toen ik jaren later deze transitie ook bij mijn eigen zus van dichtbij meemaakte zag ik de andere kant; de kraamtranen, de pijn, de vermoeidheid. Niet de roze wolk waar iedereen het altijd over heeft. Mijn moeder en de kraamzorg waren een ontzettende hulp, maar ik vond het allemaal erg praktisch. Waarom was er niemand die haar energetisch kon helpen bij deze transitie? Wie zorgt er voor haar in plaats van voor de baby? Zowel fysiek als mentaal?

In 2019 besloot ik om er zelf iets aan te gaan doen. Ik besloot vrij resoluut om mijn baan als projectmanager bij een modellenbureau op te zeggen en mijn appartement in Den Haag te verlaten. Ik heb mijn spullen gepakt, afscheid genomen en ben naar Bali vertrokken om daar te gaan studeren. Daar heb ik anatomie en fysiologie gestudeerd en mij verdiept in diverse massagetechnieken, met name gespecialiseerd in het vrouwelijk lichaam. Wát een ervaring. Ik heb onder andere geleerd hoe ik intuïtief masseer en iemand met een holistische aanpak weer in balans kan brengen. In Azië weten ze als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen na de bevalling. Hoe beter je voor jezelf zorgt in deze periode, hoe beter je in staat bent om voor de kleine te zorgen. Wat een verschil met Nederland! Alle wijsheden die ik daar heb opgepikt heb ik mee naar Nederland genomen en zo ontstond Kiki Mae.

 

Certificaten:

Bali Bisa Maternity Course: Anatomy & physiology, baby massage, pregnancy massage, postnatal massage & bellybinding

Bali Bisa Intuitive Healing Course: Thai massage, Shiatsu, Lomi Lomi, Abyanga & Foot Reflexology

Bella Mama: Vaginal Steam Facilitator

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten: Kruidenstempel massage

Fotograaf Sophie Blommers

Mechteld

Postpartum behandelaar, regio Den Haag

Ik ben Mechteld. Moeder van 3 jongens, vrouw van een lieve, gepassioneerde man.

Ik heb bij de Holos academie gestudeerd voor holistisch masseur. En ik ben mij daarnaast gaan specialiseren op het gebied van zwangeren en kraamtijd behandelingen.

Sinds begin 2021 werk ik zelfstandig als masseur en richt ik mij voornamelijk op vrouwen. Het is mijn missie om vrouwen te ondersteunen om goed voor zichzelf te zorgen, voor lichaam en geest.

Met Marieke werken voelt als een hele vruchtbare samenwerking omdat ze deze missie met mij deelt. We zullen ons samen inzetten om onze liefde en zorg voor vrouwen te verspreiden.

Amanda

Postpartum behandelaar, regio Arnhem

Mijn naam is Amanda en samen met mijn lieve partner en leukste zoontje wonen wij in het oosten van het land. 

Na mijn eigen transitie tot mama, mede door Marieke, heb ik mijn roeping gevonden en ben ik me gaan omscholen. 

De emoties die je als vrouw meemaakt tijdens de zwangerschap, de oerkrachten die je ervaart tijdens de bevalling en vervolgens instinctief de rol als nieuwe mama invult, een transitie, ik help je met liefde en warmte om jou transitie te doorvoelen en je lichaam extra liefde te geven.

Kimberley

Postpartum behandelaar, regio Rotterdam/Den Haag + heel NL

Mijn naam is Kimberley Cooper, ik woon in Rotterdam.

Als postpartum behandelaar wil ik mama’s graag een liefdevolle en warme start geven. Het is belangrijk om na de bevalling extra tijd voor jezelf te nemen. Selfcare!
Bewust, aandachtig en met liefde stil staan bij wat je lijf voor bijzonders heeft meegemaakt.

Ook volg ik momenteel een opleiding tot doula. Als doula bied ik ondersteuning tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode erna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. The magical journey to motherhood.

Met trots werk ik samen met dit team om vrouwen weer te laten aarde in hun lijf.

Caroline

Holistisch Coach

Mijn naam is Caroline, mama van Hygge Joe. Ik ben gek op de natuur en woon met mijn man Rauric en hond Indie in het groene hart.

Mijn reis naar een liefdevolle en bewuste manier om met mijzelf te mogen verbinden, geeft mij vanuit rust en zachtheid het vermogen mijzelf verder te ontwikkelen. Na 9 jaar gewerkt te hebben als Personal Trainer en Vitaliteitscoach, vele gesprekken gevoerd te hebben met diverse coaches en het bijwonen van verschillende opstellingen heb ik besloten mezelf om te scholen tot Holistisch Coach. Het mooie aan deze holistische benadering vind ik dat de reis om onszelf te ontdekken nooit ophoudt en dat we in elke fase van ons leven nieuwe dingen mogen leren. Een reis waar de bestemming niet het belangrijkste van is, maar juist de ontdekkingen onderweg.

Ik leerde Marieke kennen doordat ik zelf een post-partum behandeling heb mogen ervaren na de geboorte van Hygge Joe. Direct voelde wij beide een bijzondere spirituele klik. We hebben dezelfde kijk op het leven en worden allebei gedreven door de kracht en kwetsbaarheid van de vrouw.
Deze samenwerking voelt enorm waardevol. Wij hopen door onze krachten te bundelen elke vrouw een zachte landing te kunnen geven in het moederschap.

Interesse in een sessie mama coaching? Klik hier om meer te lezen.

Translate »